Surplus de Oameni sau Surplus de Idei?
February 8, 2013
A avea sau nu tupeu – aceasta e întrebarea!
February 8, 2013

Astăzi sărbătoresc

Nu mă refer la ziua mea de naştere, nici la vreo aniversare în cuplu şi nici la vreun mare câştig financiar; deşi se apropie, în mare parte, de ultima categorie.


Astăzi sărbătoresc o lună de când am renunţat la viciul care-mi mânca zilele şi banii: fumatul. Deşi, de-a lungul timpului, am avut foarte multe tentative de a mă lăsa de fumat, niciodată nu mi-am dus provocarea până la capăt. Mereu găseam scuze să mai aprind o ţigară, mereu spuneam „asta e ultima” şi niciodată nu era.


Dar asta până când a venit data de 8 ianuarie 2013. Atunci am spus „stop” şi chiar m-am oprit. Nu am luat pastile, nu am folosit plasturi, nu am trecut la ţigara electronică şi nici nu am citit vreo carte care să mă convingă să mă las de fumat. Pur şi simplu am vrut să renunţ la ţigări! Au fost, într-adevăr, anumite circumstanţe care mi-au arătat cam ce pot păţi pe viitor dacă fumez în continuare dar, în principal, m-am folosit doar de voinţă.


Acum, oricât ar fuma cineva în faţa mea, nu am nici cea mai mică dorinţă de a trage un fum în plămâni. Nu mă tentează absolut deloc.


Deşi am întâlnit persoane care vroiau să mă atragă înapoi în cercul lor, prin vorbe ca „mamă, ce bună e ţigara asta” sau „ce mult îmi place să fumez”, am reuşit să nu mă las impresionată şi ademenită. Îi apreciez totuşi pe cei care nu-mi mai suflă fumul în nas. Eu nu-i bat la cap să se lase şi consider că e de bun simţ să nu încerce nici ei să mă manipuleze.


Dar, lăsând asta la o parte, astăzi sărbătoresc o lună de plămâni mai curaţi şi o lună de portofel mai plin cu aproximativ 15lei/3 zile.  Hurray!

Sursa foto: facebook.com/Superdrug

Share

3 Comments

 1. Georgiana Vieru says:

  Bravo Alexandra! Te felicit pentru decizie si pentru vointa!

 2. Smaranda Biliuţi says:

  Bravo! Asadar, daca vrei cu adevarat, se poate!
  Lupta asta e continua, deci iti urez succes si astept vesti la 1 an!
  >:D<

 3. Mulţumesc, fetelor! >:D<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.