Pe deal, în Vama Veche
May 1, 2012
Ce faci când nu mai ești ”ZEN”?
May 2, 2012

Astăzi joc elasticul

E şi facebook-ul acesta bun la ceva, dom’le! Unele lucruri postate de prieteni îţi pot trezi amintiri frumoase, te pot purta în locuri şi momente de a căror existenţă uitaseşi.

Statusul unei prietene m-a făcut să mă gândesc la copilăria mea şi la jocurile nebuneşti din faţa blocului; de poeziile pentru numărătoare de tipul: „m-am căsătorit / c-un bărbat tâmpit. / eu îi spun să-nchidă uşa / el se joacă cu păpuşa, / eu îi spun să-nchidă geamul, / el se joacă cu ligheanul. / L-am trimis la pâine, / mi-a adus un câine / şi pe coada lui scria: / ieşi afară dumneata”, de şotron, de sărit coarda şi de faimosul elastic.

Jocul cu elasticul era preferatul meu căci reuşeam să trec de toate „etapele” foarte uşor. Îl jucam afară cu prietenii dar şi în casă, punând în loc de persoanele care trebuiau să ţină elasticul, două scaune. Ştiu că erau tot felul de combinaţii pe care trebuia să le faci când săreai şi dificultatea creştea pe măsură ce înainta jocul. Iniţial săream la înălţimea gleznei pe lăţimea a două picioare, apoi cele două persoane ţineau elasticul doar pe un picior, apoi la genunchi, sub fund şi, pentru cine mai putea, la brâu.

Mă bufneşte şi râsul amintindu-mi cu câtă perseverenţă mă „antrenam” în casă, cu cele două scaune, ca să pot ieşi afară şi să fiu învingătoare. Eram ambiţioasă de mică, ce mai!

Aşa că astăzi o să caut măcar două persoane sau, în cel mai rău caz, alte două scaune, şi o să joc elasticul, de dragul copilăriei ce a trecut!

Sursa foto: adventurekids.ro

Share

15 Comments

  1. carmen says:

    Pe vremea mea se chema ata… Era jocul preferat al fetelor. Cred ca m-ar ajuta si acum sa slabesc putin daca as mai putea sari ca atunci…

  2. Maxu' says:

    Pe vremea aia era scump elasticul 😛 Recomand un Wii cu un fiu/nepot, face minuni 😉

  3. Şi pe mine mă cam certa mama că-i luam tot elasticul din casă!:))

  4. […] în epoca de piatră cu Age of Empires. Dar nu am fost lipsită de săritul corzii, de jucatul elasticului, de alergat ca nebuna printre blocuri la o prinselea şi căţărat prin copaci în căutarea […]

  5. […] după cum spuneam şi pe Belva, jocul cu elasticul era preferatul meu căci reuşeam să trec de toate „etapele” foarte uşor. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.