biciclete fitness ieftine
Biciclete fitness sau… cuier?
February 21, 2017
dormitor modern
Dragoste modernă în dormitor modern
February 22, 2017

Amintiri cu drag din epoca mea minunată de… argint

argint

Eram la școală când tata a plecat la muncă în străinătate. Nu vă voi povesti acum despre dificultatea unui copil de a-și vedea tatăl plecând în altă țară și toate sentimentele prin care am trecut atunci, pentru că le știți și voi foarte bine. Suntem generații întregi de copii și adulți cu părinți plecați prin alte țări la muncă. După ce a câștigat primii bani, era atât de mândru, încât ne-a sunat pe fix, cum era atunci, și ne-a spus că ne-a cumpărat niște bijuterii de aur cadou.

Mama era, bineînțeles, bucuroasă, deși, ca orice femeie din generația ei i-a spus tatei să fie mai cumpătat cu banii. Pentru mine, în schimb, a fost o adevărată tragedie, pentru că eram fană bijuterii de argint și uram aurul. Îl urăsc și acum, iar cei care mă citesc de multă vreme știu acest aspect despre mine.

Țin minte că am început să plâng la telefon și l-am rugat pe tata să nu îmi aducă aur, pentru că nu îl port. Să i-l dea mamei pe cel deja cumpărat sau să facă ce vrea cu el, dar mie să nu-mi aducă aur. Ai mei erau de-a dreptul supărați pe mine, pentru că, pentru generația lor, aurul era baza. Tata m-a întrebat cu durere în glas ce vreau în schimb și i-am mărturisit cu ochi sclipitori și cu entuziasm că m-aș bucura enorm la niște inele de argint. Am avut o discuție lungă și cu tata și cu mama, în care am încercat să le explic viziunea mea despre aur și cea despre argint. Le-am spus că pur și simplu nu îmi place aurul, că argintul poate fi la fel de elegant, că nu vreau să port zilnic aceleași inele de aur, ci să schimb inelele de argint în funcție de starea pe care o am, de locul în care merg, de hainele pe care le port. Da, știu, am încercat de mică să fiu un pic altfel și să știți că și în ziua de azi iubesc argintul. Și am și acum acele bijuterii de argint de la tata!

Când s-a întors tata acasă, nu doar că mi-a adus inelele de argint mult-dorite, dar a suplimentat cadoul și cu o pereche de cercei de argint. Să îl văd pe tata acasă, ținând în mână bijuterii pe argint pentru mine… asta da fericire pentru o pre-adolescentă!

Am avut și eu o perioadă scurtă în care am purtat bijuterii de aur, probabil pentru că fusese un val la un moment dat, nu știu ce să zic… Dar am renunțat la ele și am revenit la bijuteriile mele de argint, mult mai creative și mai atractive, atunci când am participat la o discuție în București despre fetele din provincie care poartă aur și cele din capitală care poartă argint și tot soiul de metale creative. Atunci m-am uitat mai bine în jurul meu și am observat că chiar așa era.

Bineînțeles, acum lucrurile s-au schimbat complet, iar noi, femeile, ne bucurăm de multe modele de bijuterii personalizate exact pe gustul nostru! Mie una îmi place să cumpăr periodic bijuterii, să le așez frumos în sertarul meu gigantic cu bijuterii și să aleg de acolo în fiecare zi o bijuterie care să îmi aducă zâmbetul pe buze și care să îmi ofere acel ceva special doar pentru mine!

Foto: corelle.ro

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

0 Comments

 1. Ana-Maria Gaspar says:

  Mi-Ar fi plăcut să văd și niște poze cu bijuteriile de argint.
  Și eu sunt fana argint.

 2. Facem fan-club 🙂 Fac și fotografii, desigur, la întreg sertarul :p

 3. cami says:

  Si mie imi plac bijuteriile din argint.
  Combinate cu marcasite sunt preferatele mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.