Întâlnirile care scriu muzica sufletului
January 17, 2018
Un nou an, un nou tu?
January 23, 2018

Cele 100 de reguli ale căsniciei

ghidul casniciei

Hai să începem cu o întrebare: Ce îți dorești de la relația de cuplu – să ai dreptate sau să fii fericit? Te-am pus un pic pe gânduri? Poate ți-am smuls și un mic zâmbet? Ei bine, da, relația de cuplu este, fără doar și poate, una dintre cele mai dificile relații interumane. Sau așa cum spune și Mary Karr, orice căsnicie în care se află mai mult de o persoană este disfuncțională. Pentru că, ce să vezi, traiul în doi nu e chiar atât de simplu! Până și cele mai fericite cupluri întâmpină momente dificile, dar important este cum trec peste ele și care e atitudinea corectă în fața lor.

Întrebarea pe care v-am adresat-o la început mi-a atras și mie atenția atunci când am citit Ghidul căsniciei, un îndrumar scris foarte fain de către dr. Harriet Lerner, expert în relațiile de cuplu din Statele Unite. Inițial, am deschis cartea cu o doză destul de mare de scepticism, pentru că nu prea cred în cărți de genul acesta. Însă am descoperit cu mare bucurie că Ghidul căsniciei nu e genul de carte care să îți ofere sfaturi nefondate, în termeni greoi, presărați cu multă teorie plictisitoare. Din contră! E ca și cum ai sta la o cafea cu Harriet, care îți povestește din experiența sa, atât cea personală, de cuplu, cât și cea profesională, din cabinetul său psihologic.

Nu am crezut că voi spune asta despre o carte intitulată Ghidul căsniciei, dar pe mine chiar m-a ajutat. M-a ajutat să îmi amintesc lucrurile de bază și cât de simplu poate fi. M-a ajutat să înțeleg că rutina intervine în orice cuplu, dar e de datoria ta să inițiezi schimbarea, fără să aștepți ca celălalt să se schimbe ca prin minune. M-a ajutat să fiu mai atentă la ce spun și la ce fac, atunci când am tendința să mă enervez. Mai mult, mi-a reamintit cât de plăcută poate fi viața de cuplu, atunci când chiar îți dorești asta.

Cartea conține 100 de reguli cu exemple edificatoare și idei atractive, numai bune pentru a-ți analiza situația de cuplu și pentru a-ți reevalua prioritățile. Ce mi-a plăcut foarte mult atât la carte, cât și la autoare e că mesajul este unul foarte prietenos, transmis într-un limbaj extrem de plăcut. Iar situațiile expuse chiar sunt reale și te ajută să înțelegi cum poți fi tu mai bun în relația ta și ce poți face pentru a aduce în cuplu acea fericire pe care ți-o dorești!

Dacă vrei să ai și tu în casă Ghidul căsniciei și să îl citești cu zâmbetul pe buze împreună cu partenerul tău, atunci îți spun că îl găsești la reducere, la Editura Herald! Și e bine să îl ai mereu prin preajmă, pentru că e perfect atunci când ai nevoie să îți reamintești că fericirea din cuplu depinde doar de tine! Bineînțeles, asta dacă nu ții musai să ai dreptate, mai mult decât să fiți amândoi fericiți!

Foto: motto.time.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.