Conversaţii “uşoare” la salon
October 1, 2010
Salatele cu ton
October 1, 2010

„Viaţa surorilor Walsh” – Marian Keyes

Atunci când aleg o carte să citesc, de obicei ţin cont de recomandările prietenilor sau de acel „ceva” care mă face să vreau neapărat să o lecturez. Niciodată nu am citit ceva doar pentru că „e de cultură generală” sau pentru că face parte din „top 100 cărţi pe care trebuie să le citeşti”. A contat, bineînţeles şi starea de spirit pe care o aveam în acel moment.

Cred că eram prin clasa a-XII-a, când am descoperit „chick lit”(literatură pentru fete); ştiţi voi, cărţile alea colorate din librării care îţi atrag privirea, cu titlurile lor neobişnuite. Şi de atunci, de fiecare dată când plec la drum sau pur şi simplu vreau să citesc ceva uşor, apelez la colecţia CHIC.

Din toată colecţia, cărţile mele preferate sunt cele scrise de Marian Keyes; nu sunt deloc siropoase, iar umorul autoarei e pur şi simplu fantastic.

Toate cele patru cărţi despre care vreau să vă vorbesc prezintă viaţa surorilor Walsh; personajele sunt femei obişnuite, cum sunt eu, cum eşti tu, încercate de greutăţile şi problemele vieţii, femei cu calităţi şi defecte, uneori depăşite de situaţie, dar spre final, îşi însuşesc lecţiile vieţii.

În „Pepenaşul”( Watermelon), Marian Keyes ne vorbeşte despre aventurile lui Claire, o femeie frumoasă şi prietenoasă, căreia însă destinul nu i-a pregătit o poveste prea frumoasă: în ziua în care o naşte pe fetiţa ei, soţul ei, James, nu o vizitează la spital ca să îşi vadă minunea, ci ca să-i spună că o părăseşte pentru o altă femeie.
„Cu inima frântă şi silueta compromisă de sarcină, Claire hotărăşte să se întoarcă la Dublin, în sânul familiei sale iubitoare, dar absolut neconvenţionale. Aici îşi va găsi nu doar liniştea sufletească, ci şi argumentul suprem pentru a-l refuza pe James atunci când acesta încearcă să revină în viaţa ei.”

„Vacanţa lui Rachel”(Rachel’s Holiday), nu este o carte despre o vacanţă propriu-zisă, ci despre aventurile eroinei principale la dezintoxicare, despre lupta ei acerbă cu drogurile. Milioanele de ore de terapie în grup sunt înnebunitoare pentru Rachel, dar, chiar în momentul în care e pe punctul să clacheze, ceva frumos se întâmplă în viaţa ei. Nu vă descopăr mai multe, ca să nu vă stric surpriza.

În „Îngeraşii”( Angels), regăsim viaţa lui Maggie, soţie şi mamă perfectă, care niciodată nu a încercat să încalce regulile sau să trăiască altfel decât în siguranţa familiei sale. Însă, întreaga lume perfectă a ei se prăbuşeşte atunci când află că soţul ei o înşeală. Ca să se „recompună”, ea pleacă la prietena ei în Los Angeles, unde va găsi o altfel de lume, o lume preocupată doar de frumuseţe şi celebritate. Iar aici, ea o va lua de la capăt.

În „E cineva acolo?”( Anybody Out There?), autoarea ne face cunoştinţă cu Anna, cea mai ghinionistă dintre surorile Walsh, după părerea mea. Distrusă sufleteşte după moartea soţului ei, ea nu îşi poate accepta noua viaţă, astfel încât încearcă prin toate metodele posibile să ia legătura cu spiritul soţului ei. Amestec de tristeţe dar şi de umor, vă las pe voi să descoperiţi ce curs va lua viaţa Annei.

Iar acum, după ce v-am făcut cunoştinţă cu surorile Walsh, aştept să-mi povestiţi şi voi despre cărţile CHIC pe care le-aţi citit.

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

3 Comments

  1. Zâna says:

    Mi-a plăcut la nebunie “Vacanţa lui Rachel”. Restul încă nu le-am citit dar par interesante. Mie personal îmi place Editura Chic. Am mai citit de la Editura Chic “Bridget Jones” de Helen Fielding; “La cumpărături cu sora mea” şi “Mă dau în vânt după cumpărături” de Sophie Kinsella; “Gucci Gucci Co” de Sue Margolis şi multe altele. Mulţumim pentru recomandare!

  2. Teo says:

    Multumesc si eu pentru celelalte recomandari 🙂

  3. […] e bine sau rău, dar mă declar un fan înfocat al cărţilor chic lit. Vă povesteam într-un articol mai vechi că Marian Keyes m-a captat cu totul în poveştile ei. De curând însă, am descoperit […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.